Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği (İLSANDER) Yaz Okulunca 9 Temmuz Cuma günü Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü fidanlığına öğrencilerin ve eğitimcilerin katıldığı ” DOĞA, AĞAÇ, BİTKİ VE ÇEVRE FARKINDALIĞI” gezi etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan öğrenciler hem fidanlık hakkında hem de fidanlıkta yetiştirilen bitkiler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gezi esnasında öğrenciler bitki ve fidanlara dokunarak doğanın bir parçası olmanın, doğadaki bitkilerle ve ağaçlarla bağ kurmanın ve doğayla barışık yaşamanın farkındalığını hissettiler. Gezinin son bölümünde ise yetkililer bir tohumun nasıl ekildiğini uygulamalı olarak gösterirken  “ doğadaki kusursuz düzene ve bu düzendeki ağaçların ve bitkilerin rolü ile doğadaki bu düzeni korumanın, devam ettirmenin ve gelecek nesillere taşımanın hepimizin vazifesi olduğunu “ anlattılar. Gezi etkinliği dernekte sunulan dondurma ikramıyla sona erdi.